Председателят на Сдружението на кметовете в Петричко В. Филчев иска общината да купи винетките за колите на селските управници

Председателят на Сдружението на кметовете на населени места в Петричка община (АСКЕР) и кмет на село Беласица Велик Филчев внесе докладна до общинския кмет Димитър Бръчков, с която от името на сдружението поиска общината да купи годишните винетки за колите на селските управници. Избираемите кметове на села в Петричко са 34, а 8 ще бъдат кметските наместници. Ако общината се съгласи с искането на Филчев, ще трябва да се изръси с 4074 лева.

В същото време членове на АСКЕР, кметове на села, заявиха, че не са били уведомени, че ще има такова искане към общинската хазна, и че то по-скоро е плод на самия Филчев и няколко души около него. Досега общината не е купувала винетките на селските кметове, такова искане се предявява за първи път.

Докладната на Филчев е депозирана в момент, когато, по думите на кмета Бръчков, новото общинско управление е заварило тежка финансова ситуация. Това бе причината служителите на администрацията да не получат коледни надбавки и кметският екип да стигне до решението за коригиране с около 500 000 лева на плащанията по различни проекти, които се изпълняват в момента. 

„Не виждам причината, поради която общината да закупи винетките на кметовете на села”, коментира кметът Димитър Бръчков. 

Сдружението АСКЕР бе учредено с цел да защитава интересите на жителите на селата. Негов пръв председател бе кметът на Кавракирово Александър Треновски. Той си подаде оставката, след като разбра, че целта на сдружението е подменена и има нагласа то да стане придатък на коалицията на бившия кмет Вельо Илиев. Мястото на Треновски зае Филчев, който бе сред най-приближените до бившия градоначалник.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *