Откриха с водосвет учебната година в поделение 26 400 в Благоевград /СНИМКИ/

С парад на военна сила и техника благоевградското поделение 26 400 откри новата учебна година. Събитието стартира с тържествен поздрав на командира подп. Иван Иванов към всички офицери, сержанти и войници в присъствието на председателя на ОбС Р. Тасков, зам. кмета по културата Хр. Шопова, шефа на благоевградската полиция Р. Танушев, началника на Противопожарна служба Г. Пармаков и директора на музея Хр. Цонева.

В кратко приветствие подп. Иванов отчете изминалата 2015 г. като успешна за състава и акцентира върху професионализма и мъжеството, проявени в акцията за погасяване на пожара над Рилския манастир, продължила 8 дни в изключително тежки условия, и унищожаването на открити невзривени боеприпаси, за каквито през годината имало 21 сигнала в Благоевградска и Кюстендилска област.

С водосвет и пожелания за здрава и мирна година новата учебна година бе открита, а след тържествения марш ОбС председателят Р. Тасков, отец Андон Шавулев и отец Петър Стефанов с видимо любопитство и голям интерес разгледаха изложените експонати на военно стрелково оръжие.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *