Яне Янев съди за 10 000 лв. собственик на благоевградски информационен сайт

Лидерът на РЗС Яне Янев съди за 10 000 лв. благоевградски информационен сайт. Искът е заведен в Районен съд – Благоевград от името на ексдепутата, който в момента е съветник в Министерски съвет, срещу собственика и управителя на сайта „Пиринско ком“ Иван Хамбарджийски по ЗЗД за увреждане, в резултат на което е претърпял неимуществени вреди – душевни болки и страдания. Яне Янев се почувствал засегнат от публикация, позоваваща се на анонимен сигнал на гневни животновъди от Санданско, в който се твърди, че той и обкръжението му се е сдобило с пасища и мери за около 16 000 дка.

„Яне Янев е срам за БГ политиката! Цялото му обкръжение се е сдобило с пасища и източва стотици хиляди лева субсидия от ДФЗ за сметка на бедния и заблуден български народ“, се казва в сигнала, който е пуснат на сайта през юни 2015 г. с уточнението, че е без редакторска намеса.

Първото заседание по гражданското дело бе насрочено за вчера, но съдия Силвия Николова не му даде ход, поради молба за отлагане от страна на ответника. Иван Хамбарджийски- Бриндо посочил, че в същия ден е на дело в Специализирания наказателен съд в София, където е подсъдим. Адвокат Емил Василев, който също беше депутат от РЗС, бе довел двама свидетели, които да разкажат как се е отразила публикацията на душевния мир на Яне Янев, което обаче ще стане на следващото заседание. Тогава се очаква да се яви и собственикът на сайта Иван Хамбарджийски, който също е изразил желание да даде обяснения. Припомняме, че той и Росен Едипов са подсъдими за изнудване на благоевградския бизнесмен Александър Божков, заради което бяха арестувани при полицейска операция преди 3 години. Разследването за рекета бе започнато от Окръжна прокуратура, но впоследствие поето от Софийската спецпрокуратура и в крайна сметка се стигна до дело в Специализирания наказателен съд. Наскоро Бриндо бе осъден условно в Районен съд – Благоевград по обвинение за грабеж, затова че задигнал златния ланец на бивш миньор от Симитли, но присъдата не е влязла в сила, тъй като се обжалва.

Припомняме, че на последните местни избори Бриндо беше кандидат за общински съветник в Благоевград от партия „Обединена България“, която не успя да прескочи бариерата от 816 гласа. Той обжалва изборните резултати в Административен съд – Благоевград заедно с други партии. Искането им за касиране на вота за общински съветници бе отхвърлено на първа инстанция, решението се обжалва пред ВАС. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *