Eто начина, по който шофьорите получават безплатна винетка

Поскъпването на винетките доведе до нов бум на инвалидите. С близо една трета са се увеличили молбите за отпускане на безплатни стикери за хора с увреждания в сравнение с началото на 2015 г., съобщава „Телеграф”.

За това са информирали няколко районни служби за социално подпомагане в страната. През миналата година подадените заявления са били близо 190 000, а по всичко личи, че през тази година те ще надхвърлят 200 000, коментират експерти.

Броят на молбите се е увеличил значително още в края на 2015, когато стана ясно, че годишните винетки поскъпват от 67 на 97 лв. Само за декември във Варна са приети 4385 заявления от хора с увреждания, които имат право на безплатни едногодишни стикери.

Право на безплатна винетка имат хора с 50 и над 50% намалена работоспособност, както и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но само докато детето навърши 20 г.

176 000 безплатни винетки са били отпуснати на хора с увреждания, показва справка на АПИ. При единична цена от 67 лв. общата стойност на раздадените стикери възлиза на близо 12 млн. лв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *