Подлучени яйца

Необходими продукти:

4 яйца

1/2 пакетче масло

1 глава чесън

щипка сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Яйцата се варят 5 минути и се обелват, докато са топли. Маслото се разтопява в дълбок съд и се слагат яйцата. Похлупват се и се пържат 3 минути, като от време на време съдът се разклаща. Огънят не прябва да е много силен, за да не прегори маслото. Яйцата се изваждат и се разрязват на две. Нареждат се в чиния и се посоляват. В мазнината се слага ситно нарязан чесън, солта и 2 супени лъжици вода и се пържи 2 мин. Яйцата се заливат с тази смес. При сервиране може да се залеят с кисело мляко. По желание може да се поръсят с черен пипер.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *