Гъби по испански

Необходими продукти

1 кг пресни култивирани гъби печурки

100 г пушени гърди

1 глава чесън

сол

Начин на приготвяне:

Гъбите се измиват добре и се отстраняват пънчетата им. Подбират се здрави и почти еднакви по големина гъби и се нареждат в тава с отворите нагоре. Чесънът се нарязва ситно, а пушените гърди – на малки парченца. Отворът на всяка гъба се посолява и се поставя малко чесън, а отгоре -2-3 парченца от пушените гърди. Фурната се загрява предварително. Г ъбите се пекат 5 минути на по-силен огън и 10 минути на по-слаб.

Поднасят се топли.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *