ПОЛИЦАИ СЕ ВТРЕЩИХА ОТ УЖАС! Бяла смърт покоси съпрузи, дъщеря им заживя с труповете и заплаши да надене примката

Поредна трагедия със замръзнало семейство, разтърси България. 87-годишният Вълчо Дишев и с една година по-младата му съпруга Дона са починали от измръзване в дома си при ужасяваща мизерия в ловешкото село Радювене. Дядо Вълчо е починал преди 4 дни, а съпругата му не се забавила и последвала съдбата му на следващия ден. 

Направената аутопсия е категорична, че не става дума за насилие, а възрастните хора са си заминали от така наречената „бяла“ смърт, съобщава „Ловеч днес“. Според съседи възрастното семейство, заедно с 60-годишната си дъщеря Мария са се преместили в селото преди години, но нямали направена регистрация, а се водели на стария си адрес в Ловеч. 

Мария работела като аптекарка, но след като я съкратили поела грижите за родителите си – не била семейна и нямала други близки. Живеела от скромните им пенсии, понеже не й достигали години и стаж за лично пенсиониране.

Полицаите били шокирани от мизерията, разкрила се пред погледите им. Първоначално Мария отказала да ги пусне вътре – заключила се и насъскала две кучета срещу тях. След доста увещания склонила да отвори.

Труповете били затрупани със завивки и всевъзможни парцали, печката насред стаята нямала капак, стените чернеели от пластове сажди. Съседите обаче отдавна не били виждали коминът да пуши.

Мария събирала клечки и трески по улицата, но те не можели да стоплят рушащата се къща.

„Мизерията е смачкала жената психически. Държала е труповете, докато взела пенсиите и се разплатила в местния магазин. Мислела, че ако съобщи веднага за двойната смърт, ще загуби парите“, каза още кметът на Радювене. Мария била отчаяна и пред него заплашила, че няма за какво да живее и ще се обеси.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *