След 7-годишно разследване обвиниха за лихварство Александър Божков-Биби

34-годишният благоевградчанин Александър Божков, по прякор Биби, е обвинен за лихварство. Окръжна прокуратура го обвинява за това, че от пролетта на 2007 г.  до 01.03.2010 г. в Благоевград като физическо лице, без съответно разрешение е извършвал по занятие банкови сделки – предоставял кредити на различни лица срещу лихва за своя сметка и на собствен риск, за които се изисква такова разрешение – лиценз за банкова дейност, като в резултат на тази дейност е получил значителни неправомерни доходи в размер на 64 500 лв.

Разследването срещу собственика на заложна къща и пералня „Биби“ отне 7 години, през които той беше арестуван, а впоследствие пуснат срещу парична гаранция. Последно около него се разшумя преди 3 години, когато по негова жалба бяха арестувани и обвинени в рекет благоевградският бизнесмен Иван Хамбарджийски-Бриндо и петричкият Росен Едипов. При полицейската операция на 11 февруари 2013 г. двамата бяха задържани с белязани 2000 лв. до кафене „Плаза“ и обвинени за изнудване, за което имат висящо дело в Специализирания наказателен съд в София. В сигнала си до полицията Александър Божков се бе оплакал, че е изнудван за 20 000 лв. именно във връзка с разследването срещу него за лихварство, започнало от лятото на 2009 г.

Докато се точеше разследването срещу него за лихварство, той бе осъден условно за закана за убийство към експолицай. Обвинителният акт срещу него е внесен в Окръжен съд – Благоевград и предстои насрочване на дата за заседанието. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *