Берлин предупреди за възможен втори атентат в Турция, 9 са загиналите германци

Девет са германските граждани, загинали при бомбената експлозия днес в Истанбул. Германци има и сред ранените, които са предимно чуждестранни туристи.

Атентаторът се е врязал в група германски туристи и е задействал експлозивите си насред тях. Освен германци, пострадали са също така норвежци и перуанци. Германското министерство на външните работи създаде кризисен щаб, който да организира възможно най-бърза и ефикасна помощ за оцелелите и роднините на загиналите и пострадалите.
Германският канцлер Ангела Меркел направи специално обръщение.

„Международният тероризъм показва грозното си лице в Истанбул, Париж, Тунис, Анкара. Ние трябва да действаме решително срещу него.”

Мислите ми в този момент са за роднините на жертвите и ранените. Ще направим всичко възможно да им помогнем. Тероризмът показа отново уажасяващото си човеконенавистно лице и освен мъката си за жертвите, ние днес ще покажем и готовността си да се борим с него, заяви канцлерът пред журналисти. Тя е разговаряла с премиера на Турция, който е изказал съболезнования. Турция и Германия предупредиха, че има голяма вероятност и от втори атентат, затова помолиха гражданите си да странят от големи множества хора.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *