Апартаментът на смъртта все още запечатан! Кръвта засъхва по семейното ложе на Сапунджиеви

Фаталният апартамент, където Благой уби жена си Йорданка и 5-годишната им дъщеричка Петя, е все още запечатан. Кръвта засъхва по семейното ложе на Сапунджиеви, тъй като полицията все още не е махнала забраната за влизане на местопрестъплението, пише „България Днес“. „Все още чакат резултатите от експертизите и чак след това мястото ще може да бъде отворено“, коментираха разследващите. Дотогава вещите и спомните на младото семейство с трагична съдба остават в квартирата, която малката Петя и майка ? обитавали през последната година. Те се нанесли там сами, а бащата Благой ги посещавал често.

Трагедията се разигра в пловдивския квартал „Кючук Париж“. В 4 часа сутринта на 4 януари Благой убива дъщеря си и жена си, докато спят. След това се самоубива с нерегистрирания пистолет „Волтер“, с който се сдобил 3 седмици преди убийството.

Тримата са открити по пижами в семейното легло от кума Димитър, който разбива балконската врата около 11 часа сутринта. Благой е по потник и боксерки, а детето и майка му – по пижами. Застреляни са в съня им, не са усетили мъки, установява аутопсията. Експертизите категорично установяват, че именно Благой е произвел фаталните изстрели, които били чути от съседите.

„Нещо се е случило, получил е обаждане или съобщение, за да реши така спонтанно да реагира“, категорични са близките на Дани пред разследващите. Такава е и версията на ченгетата, които мигновено назначават експертизи на мобилните телефони и на двамата съпрузи. 

Така излиза наяве част от историята, която стои зад тройното убийство. Двамата родители са били в период на раздяла, но преди празниците започват да затоплят отношенията си. Макар никога да нямало скандали в дома на Сапунджиеви, Благо често спял на друго място. Казвал, че е при майка си, защото не иска да буди детето посред нощ, когато се прибира от зареждането на цистерната, с която работи.

Около рождения ден на малката Петя през септември Благой и Дани решават да заровят томахавката в името на дъщеря си Петя. Съпругът прекарва празниците със семейството си, в неделя заедно посещават бабата на Йорданка, а след това пазаруват играчки за детето. Плановете им са да си купят апартамент, за да не живеят на квартира вече. Мечтата им не се осъществява, защото нещо изважда Благой от равновесие в малките часове на фаталния 4 януари.

„Най-вероятно ще ни извикат да изнесем мебелите от апартамента, тъй като трябва да се върне ключът на хазяите. Това ще стане най-рано след 2-3 седмици, защото се чакат още няколко експертизи. Не искаме да влизаме вътре, няма да го понесем“, коментираха почернените близки на Йорданка. Майка ? Бонка живеела само на две пресечки от внучката си Петя в Пловдив. Детето прекарвало повече време при майката на Благой – Пенка, която имала шивашко ателие в квартала, където е квартирата на семейството. Русото ангелче Петя било кръстено на нея. Жената бе разсипана по време на погребенията, които се състояха на 7 януари Благой бе погребан на Драгановите гробища. 

Изпратиха го близо 100 човека, но той не бе опят в църквата. Именно там майка му Пенка плака отчаяно за решението на собствения ? син да отнеме живота на внучето. След това семейството се присъедини на опелото на Дани и Петя в гробищата на Коматево. Двете бяха погребани в бели затворени ковчези в общ гроб.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *