Депутатите тръгнаха на работа! Първото заседание на парламента започна

Председателят на парламента Цецка Цачева откри първото заседание от новата пленарна сесия на депутатите.

Лютви Местан и още петима депутати смениха първия ред с последния. Познавайки добре порядките на парламента, новите независими народни представители успяха да избегнат среща с журналистите в кулоарите.

Мариана Георгиева заяви, че поведението им ще бъде колегиално и, че, ако пленарното време не е достатъчно, по време на парламентарния контрол в петък има достатъчно възможности.

Председателят на парламента съобщи, че депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов е уведомил с писмо, че подава оставка от поста председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, съобщава БиТиВи.

Цачева съобщи, че от ПГ на ДПС са я уведомили за промени в състава на групата след решение за освобождаване на Лютви Местан като председател на групата на движението и като депутат от ДПС. Съпредседатели на ПГ на ДПС ще бъдат Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак.

Още пет депутати от ДПС са подали заявления за напускане на групата – Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш. Цачева уточни, че Мариана Георгиева ще бъде освободена от зам.-председателския пост в Комисията по образованието и науката.

Председателят на парламента съобщи още, че премиерът Бойко Борисов е оттеглил законопроекта за промени в Закона за МВР.

Програмата на депутатите предвижда в първата седмица след ваканцията си парламентът да обсъди на първо четене промени в Административно-процесуалния кодекс по предложение на ПГ на Патриотичния фронт. По предложение на ПГ на „БСП лява България“ втора точка от програмата ще бъде обсъждане на първо четене на промени в Кодекса за социално осигуряване.

Предвижда се в 12.00 часа да започне т.нар. „блиц контрол“ с участието на премиера и заместниците му.

Очаква се парламентарните групи да прочетат декларации за началото на новия политически сезон.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *