Свидетел на трагедията във Враца: Тодор умря от превъзбуда, най-вероятно инфаркт

Разказ на мъж, който е бил свидетел и дори е реанимирал 18-годишният Тодор от Враца, се появи във фейсбук. Той отговаря на свои приятели, които са го разпознали по снимките в медиите като човека, реанимирал 18-годишния Тодор. Текста на Мариян Иванов – Маркас публикуваме без редакторска намеса:

Ситоацията беше следната…

Починалото момче е управлявало автомобил когато на пешеходната пътека (поне има такава обозначена със знак) са пресичали 3-ма души, той им е свиркал и когато ги е наближил е бил отворил вратата и е почнал да ги пита колко трябва да ги чака да се размотават по шосето…, и след словесни разправий единият от пресичащите му е затворил вратаат и явно по ягресивно му е наритал колата след като има и счупено огледало… тогава момчето е взело бокс и е слязло от колата и е нанесло удари в лицето на двамата (от тримата пресичащи) дето са се скарали и било побягнало, след което те го подгонили но той бил решил, че колата му е в друга посока и да се върне попаднал на тях… и те го ловат като в този момент е имало скупчване вече на хора и така двамата бити са държали момчето…, това поне разбрах от всичките дето са били очевидци там…

Ази минах вече в момента когато те го държаха та немога да твърдя дали това найстина е така, но когато се приближавах към тях видях как починалото момче си дръпна ръката и се опита отново да удари този дето му е от ляво и да се дръпне (това са кадрите дето са изопъчени от медиите, че този от ляво на него го удря а той в този момент е завардва…), като отидох до тях ситуацията беше единият (от дясно на починалия) беше с подуто затворено ляво око, а другият (от ляво на момчето) с разбита уста… В този момент от таксито тъкмо слезе друго момче и отиде при тримата и почна да им казва да го пуснат и от там се започнаха словесни обиди и че се чака полиция… след което този от таксито взе бокса от ръката на починалото момче и го прибра в джоба си а аз тогава чак се намесих и му казах да върне бокса на земята и да не се меша че така ни забърква всички дето сме там учевидци…

18-годишният Тодор лежи на тротоара след побоя 

В този момент дойде и майката на момчето и единият от битите го пусна след това и другият и докато той говореше с найка си (което се вижда по БТВ) и тя дори му се караше той изведнъж се свлече на земята… първо помислих че е паднал от претиснение и изчаках 10-тина секунди докато мине една кола и мислех че ще се свести… В последствие се оказа, че момчето си е имало здравословни проблеми със сърцето и е направило най вероятно инфаркт от превъзбуда (което ще покаже аутопсията) и така аз започнах да го реанимирам около 10-тина минути в който той изпадаше в клинична смърт поне 5-6 пъти но когато пристигна линейката аз им го предадох с дишане и мозъчна дейност но липсваше пулс и сърдечна деиност…!!!

Мога да кажа че преди сърдечният масаж и обдишванията да му направя момчето нямаше никакви видими белези от удари както по лицето така и по гърдите и стомаха като му бях вдигнал дрехите докато го реанимирах!!!

Звучи странно но смърта е нелепа… Смърта настъпи от превъзбуда… Самото момче се смееше до последно и думите който аз чух от него който каза с присмешкабаха: „Хайде като дойде полицията ще видим кой кой е като видят какво ми направихте колата…“

Моля всички медий да не пишат догатки как е станало докато компетентните органи не излязат със становише за случилото се…!!!

Постът е коментиран и от хора, които се съмняват в правотата на разказа:

Деян Хлебаров:

Демек Тодор им свирнал, братята му счупили огледалото, Тодор излязъл, и ги пребил с бокс, след което получил разрив на сърцето?! И на снимките те не го налагат, а всъщност се опитват да го озаптят? Сори, ама звучи малко абсурдно. От твоя разказ излиза, че момчето, което като го гледам е 60 кила с мокри дрехи, е пребил сам двама доста едри мъже, и те не са го барнали, а Тодор умрял от превъзбуда?! Стига бе. На снимката се вижда кой кого налага. И после, защо тогава двамата са избягали? Ако аз съм пребит от някой, с посинено око, и тоя някой впоследствие вземе, та получи пристъп от нищото, защо да бягам?! Че аз ще съм потърпевш в случая?

Др Петковъ:

loading...


По думите на брат му, не е имало метален бокс и той е инструктор по тае куон до, но никога не се е бил….

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *