Вкараха в съда за 4 грама хероин наркоман висшист, благоевградчанинът твърди: Дрогата не е моя

33-годишен благоевградчанин вчера бе изправен на подсъдимата скамейка за държане на хероин. Росен Георгиев, по прякор Гаргата, е задържан при полицейска операция на 1 октомври миналата година пред дома му, след като в полицията постъпил сигнал, че същия ден той ще носи наркотици у себе си.

Трима полицаи застанали на няколко места в района на жилищната кооперация в очакване да се появи. Когато той слязъл от колата си, те се насочили към него с викове: „Стой! Полиция!”. Мъжът, който носил туба с масло, се стъписал и изпуснал на земята портмонето и очилата си. Двама полицаи го хванали за ръцете, а трети му поставил белезниците. Той забелязал, че освен изтърваните вещи на земята имало и малко топче, увито в найлоново пликче, което при наркополевия тест реагирало положително на хероин. Извършени са претърсвания в жилището на Росен Георгиев, където дрога не е намерена. В гаража обаче полицаите намерили бял прах по фугата и го иззели. При химическото изследване обаче се оказало, че това не е наркотик.

Росен Георгиев е обвинен за държане на 4 грама хероин, колкото било теглото на топчето. Той обаче твърди, че не е негово, а му било подхвърлено. Наблизо живеел негов съсед, който бил наркоман. Тезата, че дрогата не е негова, той разви и вчера пред районния съдия Калина Иванова на вчерашното първо заседание. Подсъдимият веднага пожела да даде обяснения, в които отрече, че е изхвърлил топчето с наркотик.

След него бяха изслушани свидетелските показания на двама от полицаите, участвали в акцията. Служителят в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОД на МВР – Благоевград Петър Станков заяви следното: „При нас постъпи оперативен сигнал, че Росен Георгиев-Гаргата има у себе си наркотици. Знаехме, че той употребява наркотици и дружи с лица от кримиконтингента. Когато тръгнахме към него, той изпусна всичко от ръцете си. На земята имаше паднало топче, което след това се оказа хероин”.

Адвокат Надежда Римпева попита криминалиста дали при задържането Росен е държал в ръцете си туба с бензин. Полицаят обаче заяви, че това не му е направило впечатление. Колегата му Васил Иванов си спомни, че е имало туба с масло, която Росен Георгиев държал в ръцете си. Полицаят му сложил белезниците и намерил на земята топчето. Веднага била извикана дежурната оперативна група и експерт, който установил, че това е хероин.

По искане на защитата за следващото заседание бяха призовани за разпит третият полицай Летиф Парушев, експертът и поемните лица.

Росен Георгиев е висшист, завършил е „Социални дейности” и е работил малко по специалността си. Той не крие, че е наркозависим, лекувал се е 4 години в комуна, но не е успял да се пребори. Никога обаче не е осъждан. Брат му е бодигард на известна фолкпевица. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *