Ромео пое вината за кражба, извършена с гаджето му, ще лежи година в затвора

Кюстендилецът Любомир Велинов /24 г./ ще търка наровете в Бобовдолския затвор една година, след като се направи на кавалер и пое вината за кражба, извършена с гаджето му – абитуриентка в Спортното училище в областния град.

Кюстендилските Ромео и Жулиета седнаха на подсъдимата скамейка в Районен съд – Кюстендил, след като съученичка на дванадесетокласничката Миглена се оплакала, че от стаята й в общежитието на Спортното училище е изчезнал лаптопът й  „Самсунг”. Много бързо разследващите стигнали до приятеля на друго момиче от възпитаничките на школото, който често я посещавал. Оказало се, че влюбеният Любомир е добре познат на органите на реда, най-вече с доста кражби в актива си, както и с една присъда за кражба, излежана в Бобовдолския затвор. Криминалистите след това бързо открили крадеца, който обаче вече бил продал в заложна къща в столицата компютъра.

След като кражбата била разкрита, срещу двамата от Районна прокуратура повдигнали обвинения, а задигнатият лаптоп е оценен на сумата от 192 лв. Двамата поискали споразумение с прокуратурата, според което влюбеният Ромео ще излежи присъда от една година „лишаване от свобода”, а Жулиета ще се отърве само с обществено порицание. Миглена получила по-лекото наказание, тъй като е с чисто досие, а и платила на пострадалата сумата от 192 лева, на колкото експертите оценили откраднатия лаптоп.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *