Заловиха с незаконен пистолет зад волана на „Голф” 17-г. син на ромския лидер Е. Янев-Ладимото – Роналдо

Полицаи задържаха сина на ромския лидер на кв. „Горна махала“ в Дупница Евгени Янев-Ладимото – Роналдо, да шофира без книжка, откриха и незаконен пистолет в автомобила му.

17-годишният Роналдо Атанасов шофирал лек автомобил „Голф“, когато бил спрян за проверка от полицейски патрул. Униформените поискали от Роналдо свидетелство за правоуправление и личните му документи. При проверката полицаите установили, че Роналдо е на 17 години и няма право да шофира, както и че няма книжка. При проверка на автомобила е открит нерегистриран газов пистолет.

Роналдо Атанасов е закаран с патрулката в полицията, но преди това му е направен медицински преглед от лекари в Спешен център, които са дали мнение, че младежът може да остане в ареста. След като дал показания, Атанасов е пуснат да си ходи.

Срещу Роналдо е образувано производство за притежаване на нерегистриран в КОС газов пистолет. За това, че е шофирал, баща му ще отнесе административна глоба.

Роналдо Атанасов е ученик в Механотехникума в Дупница. Както вестник „Струма“ писа, след побой, нанесен от Роналдо и неговия брат на млади момчета, сред които и синът на тартора на ромите от „Гиздова махала“ в Дупница Калин Георгиев, се стигна до скандал между два ромски калана в града, който завърши със смъртта на Любомир Димитров. За смъртта на Л. Димитров все още няма повдигнато обвинение.

В Окръжна прокуратура – Кюстендил е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *