Бедните мъже харесват големи гърди

Бедните мъже харесват жени с по-големи бюстове, докато по-състоятелните си падат по дами с по-скромни гърди, установи малаизийско изследване, цитирано от в. “Метро”.

Проучването е дело на психолозите Вирен Суами и Мартин Тове. Те проучили връзката между достъпа до ресурси от страна на мъжете и бюстовите им предпочитания. Тези, които притежавали повече материални блага, харесвали по-скромни бюстове, докато лишените от средства мачовци се захласвали по по-пищните форми.

В тестовете взели участие 266 мъже от три области на Малайзия с различен социален и икономически статус – нисък, среден и висок.

На всеки от доброволците били показани 5 вида анимации на женски фигури с различни размери на бюста. След това те трябвало да оценят видяното въз основа на атрактивността на обектите. Оказало се, че силуетите с по-големите гърди привличали представителите на по-ощетените и ниски социални слоеве.

В друга поредица от експерименти на около стотина студенти били показвани 5 варианта на дамски силуети на празен и на пълен стомах. Гладните масово залагали на по-едрите бюстове, за разлика от ситите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *