Апаратура, закупена по оперативна програма за МБАЛ „Свети Врач”, „препъникамък“ по учредяване на дъщерно дружество към болницата в Сандански

С писмо до управляващия орган по „Оперативна програма регионално развитие” дали закупената апаратура по тази програма може да се ползва от бъдещото учредено дъщерно дружество „Медицински център „Свети Врач” към МБАЛ „Свети Врач” е изпратила временната комисия към Общинския  съвет в Сандански. След получаване на отговор ще се решава казусът с учредяване на новото дъщерно дружество Медицински център „Свети Врач” към санданската болница. Това съобщи председателят на комисията Йорданка Златкова-Нонева.

Тя поясни, че на проведеното заседание на комисията е присъствал и управителят на болницата д-р Илия Тонев. Той отново е обяснил, че с новия рамков договор на болницата с Националната здравна каса отпадат дейности и същите могат да преминават чрез Медицинския център. В протокола членовете на временната комисия са записали, че е задължителен отговор от управляващия орган по програмата дали закупената апаратура по тази програма може да се ползва и от новоучреденото дружество. Това на практика отлага във времето учредяването на новия Медицински център „Свети Врач”.

Последната дума е на Общинския съвет. Това е решение на временната комисия, то ще бъде обсъждано и в постоянните комисии към минипарламента. Както вестник „Струма” писа, на последното редовно заседание на Общинския съвет местните парламентаристи стопираха предложението на д-р Илия Тонев за учредяване на дъщерно дружество Медицински център „Свети Врач”, като сформираха временна комисия, която да изчисти правните въпроси.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *