Сдружението „За граждански контрол и управление на община Петрич” спечели съдебната битка за общинско помещение за офис

Сдружение „За гражданско управление и контрол на община Петрич” с председател бизнесмена Кирил Георгиев спечели битката за общинско помещение за офис на сдружението срещу бившия кмет на Петрич Вельо Илиев в Административен съд – Благоевград.

Както „Струма” писа, през миналата година Общинският съвет в южния град със свое решение предостави на сдружението общинско помещение в идеалния център на Петрич. Помещението е от 80 кв.м и сдружението го поиска от общината, за да извършва обществена дейност. Местните парламентаристи удовлетвориха желанието на сдружението и го предоставиха за срок от пет години, като определиха месечна наемна цена от 1,60 лв. за кв.м. „За” гласуваха 19 съветници, „против” – четирима. Тогавашният кмет на общината Вельо Илиев не изпълни това решение и го обжалва в Административен съд – Благоевград.

След няколкомесечна сага магистратите се произнесоха в полза на сдружението, оглавявано от Кирил Георгиев.

Както е известно, той бе сред най-яростните противници на предишното общинско управление начело с Вельо Илиев. Организираха бяха поредица от протести и бе искана оставката на бившия кмет. На последните местни избори Георгиев подкрепи за общински кмет Димитър Бръчков. Сега градоначалникът предстои да подпише договор със сдружението и то да се настани в помещението, предоставено му под наем от предишния Общински съвет.       

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *