Община Благоевград подготвя два нови проекта

Община Благоевград започна подготовката за реализирането на два нови проекта. Съвместно с Община Делчево, общинска администрация разработва проектни предложения за „Енергийно ефективно осветление в региона Благоевград – Делчево” и „Защита от наводнения и укрепване на мостове на реките Брегалница и Бистрица”. Двата проекта са по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Македония, Приоритетна ос 1 „Околна среда”. Първият, при който Община Благоевград ще бъде водещ партньор, предвижда въвеждане на енергийно ефективно улично осветление в четири села от Община Благоевград. Това са Логодаж, Падеш, Покровник и село Зелен дол.

Укрепване на три моста по поречието на река Бистрица- на улица „Христо Силянов”, пешеходен мост при халите и въжен мост при Алея на здравето, е предвидено по втория проект, по който водещ партньор ще бъде Община Делчево. С дейностите по проекта ще се надгради изпълняващия се в момента проект „Мерки за предотвратяване на наводнения на реките Брегалница и Бистрица”.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки един от  проектите е 400 000.00 евро, като не се изисква съфинансиране от Община Благоевград.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *