Временният кмет на петричкото село Долна Крушица К. Стойчев откри в частен имот фантомен воден резервоар, сигнализира прокуратурата

Временно изпълняващият длъжността кмет на петричкото огражденско село Долна Крушица Кирил Стойчев, който е бивш полицай, откри фантомен резервоар за вода, построен преди около 6 години.

„Подготвям сигнал до прокуратурата, ще поискам спешна проверка има ли злоупотреба с общински пари, коя е фирмата, построила резервоара, и колко пари са й били изплатени”, съобщи Кирил Стойчев.

Той бе назначен за временен кмет на селото, след като изборите за управник на Крушица бяха касирани. Новите частични избори за кмет на населеното място са насрочени за 13 март тази година.

Когато Стойчев приел длъжността, вниманието му привлякъл фактът, че селото има два резервоара, единият от които се води пожарен. Провел собствено разследване, оказало се, че съоръжението, което е с вместимост 50 куб.м, е построено през 2009 година, когато общински кмет бил Вельо Илиев, но никой не знае каква е била необходимостта от втори селски резервоар, при положение че вече има един с вместимост 140 кубически метра.

Излезли цяла серия любопитни неизвестни: никой не знае коя фирма е построила резервоара, вече 6 години от построяването му той не е ползван нито веднъж и водата в него е блатясала.

Стойчев поискал служители на община Петрич да проверят статута на резервоара и има ли запазени документи за изграждането му. Оказало се, че съоръжението не се води в никакъв регистър и няма никакви документи около строителството му. За капак на цялата серия неизвестни и противоречия, този резервоар е построен в частен имот.

К. Стойчев предприел обиколка по водопроводната система на селото. Оказало се, че шахтата, която разпределя идващата от Гега вода за Долна Крушица и Боровичене, е с висяща отворена врата и някой постоянно спира водата за Долна Крушица. Това принудило Стойчев да сложи катинар и да прибере в колата си ключа, с който се завърта кранът за Долна Крушица.

„Продължавам огледа на общинските имоти в селото и ако открия още нередности, ще сигнализирам институциите”, каза Стойчев.

Допреди местните избори през миналия октомври кметски наместник на Долна Крушица бе Борис Тупаров, който се кандидатира за кмет на селото, спечели първия изборен тур, но Административен съд – Благоевград касира вота.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *