Ново 20! Майки разменят децата си, за да ги кърмят на смени

23-годишните Стефани Татавито и Кристъл Клайн от Кънектикът са „гръдни приятелки”. Младите майки не само редовно си разменят децата, за да ги кърмят, но и призовават други кърмачки да последват примера им. Защо правят така?

Всъщност нещата са съвсем обикновени. Стефани кърми своята 19-месечна дъщеря и двегодишния син на приятелката си, когато тя отива на работа нощна смяна. А когато Стефани е заета нощем, то Кристъл поема задължението да кърми децата. 

Двете приятелки се запознали чрез Facebook преди 5 години, но практикуват съвместното кърмене от 9 месеца. „Не смятам, че да кърмиш детето на друга жена е нещо шокиращо, за мен това е естествено”, казва Кристъл, цитирана от БЛИЦ. 

„Ако някои смятат, че това е проблем, аз мога да им кажа няколко думи. Вие пиете гръдно мляко от животни, затова в употребата на кърма от друг човек няма нищо странно”, добавя тя. „Спокойна съм като зная, че дори да съм далеч от дъщеря ми, то тя е в комфортни условия”, допълва я Стефани.

Независимо от това, че подобно сътрудничество е доста удобно за заетите майки, то не бива да се забравя, че чрез кърмата може да се предават вируси, инфекции, хепатит и дори СПИН. Но Стефани и Кристъл казват, че си имат взаимно доверие, защото са били бременни по едно и също време и заедно са преминали всякакви изследвания и проверки за инфекции. 

Засега никой не ги е критикувал открито, че взаимно кърмят децата си. Но тъй като това все още е повсеместно табу те знаят, че мнозина смятат техния метод на кърмене за спорен. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *