Купуват електромобил за нуждите на Социалния патронаж в Петрич

Бившият кмет на общината Вельо Илиев и бившият заместник-кмет по ТСУ Христо Георгиев, които сега са общински съветници, станаха членове на постоянни комисии. Това стана на заседание на петричкия местен парламент по предложение на съветника и общински председател на ВМРО – Петрич адвокат Стоян Божинов. Съветниците гласуваха Владимир Стефанов от коалиция „Народен съюз” да излезе от комисията по законност и контрол на решенията на ОбС и жалби на гражданите, като на негово място влиза Вельо Илиев. Станимир Златков от „Народен съюз”, който замина на няколкомесечна командировка в чужбина, бе изваден от постоянната комисия по евроинтеграция, като на мястото му влиза Христо Георгиев. Досега Илиев и Георгиев не членуваха в нито една комисия.

На заседанието Росен Стоянов се закле като съветник от коалиция „Коректно управление и развитие на община Петрич”. Той заема мястото на съветника Антон Иванов, който депозира молба за напускане на Общинския съвет. Стоянов бе съветник и през миналия мандат.

Съветниците гласуваха и община Петрич да кандидатства по проект за трансгранично сътрудничество с Македония, по който партньор е община Струмица. По проекта с цел икономия на електроенергия ще бъдат монтирани LED осветителни тела, в общинските учреждения ще бъдат монтирани смесители на чешмите с фотооко с цел икономия на електроенергия, ще бъде изградена електростанция и ще бъде доставен електромобил за нуждите на Общинския социален патронаж.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *