Ако вярвате в уроки, ето как да се избавите от тях

Макар уроките да са вид заболяване според вярванията на народа ни, няма да ги открием в нито един учебник по медицина. Въпреки това, хиляди хора в България и на Балканите са убедени в тяхното съществуване. Често можем да чуем: „Пу, да не ти е уроки!”, изречена сериозно или на шега. Или да видим червени конци около китките на деца и възрастни.

Как да се предпазим от уроки

1. По някога се случва лоши хора да влязат в дома ви и дори и без да искат да ви урочасат или пренесат върху вас негативната енергия, която излъчват. За да избегнете неприятности след като си замине гостът ви, е най-добре да направите един своеобразен изчистващ ритуал. Вземете свещ, запалете я и три пъти направете кръстови движения във всеки ъгъл на стаята, в която е бил гостът ви. След това направете същото и пред входната врата на жилището.

2. Друго изпитано средство срещу уроки е да си сварите чай от мента или офика. Разредете отварата в 7 литра вода и забършете с нея пода на стаите, в които е бил гостът ви. Най-старателно от всички помещения трябва да забършете антрето.

3. Затворете очи и бавно направете с пръсти по часовниковата стрелка 21 въртеливи движения в средата на челото. Много е важно да не забравяте, че движенията на пръстите трябва да бъдат плавни и меки.

След като приключите с тях, кажете следното:

Освободих се от уроки.
Напълно се освободих от уроки.
Завинаги се освободих от уроки.

4. Ако предварително знаете, че ви предстои среща с неприятен за вас човек, можете да предприемете мерки за самозащита. За целта е необходимо да седнете със събрани крака и ръце, след което мислено да създадете около себе си защитна непробиваема обвивка за отрицателни влияния. Много е важно да сте спокойни и да вярвате в силите си.

5. Изчистете се от уроки с помощта на огъня. Запалете свещ, седнете пред нея, отпуснете се и съсредоточете погледа си към цялата свещ, а след това само към пламъка й. Затворете очи и мислено си представете, че пламъкът на свещта е огън. Хвърлете в него някакво сухо клонче, което е един вид негативната енергия на лошия човек. Продължителността на това действие трае между 7 и 10 минути.

6. Ако искате още по-бързо да свалите негативното влияние от себе си, можете да използвате и някои от следните изпитани методи.

– Над зоната, където усещате болка, направете следното: три кръгови движения по часовниковата стрелка, след което изтръскайте ръцете.
– Друго упражнение – прекарайте възглавничките на големите пръсти по връхчетата на останалите пръсти като започнете от малкия пръст.
– Друго изпитано средство е да поставите на челото си за няколко минути три медни монети.
– Опитайте се да се отпуснете и да мислите за приятни неща. Направете масаж на пръстите си и няколко упражнения за дишане.

7. От години водата е известна като най-силното очистващо средство срещу уроки. Затова най-разумното нещо, което можете да направите в такъв случай е да си вземете душ. Водата трябва да бъде колкото се може по-студена.

8. Другото, което трябва да направите, ако попаднете в такава ситуация, е да намокрите една кърпа, усучете я и я прекарайте по три пъти на входната врата отвън и отвъртре с полукръгове.

9. Ако на мястото, където се намирате нямате възможност да си вземете веднага душ, можете да измиете ръцете си старателно със сапун.

10. Седнете удобно в посока север-юг, с лице на север. Лявата ръка се насочва напред с длан надолу, а дясната се поставя в/у междувеждието. Дясната ръка се върти плавно по посока на часовниковата стрелка и се повтаря 7 пъти : „Да изчезнат уроките ми! Да се изчисти аурата ми! Да се разсее лошата енергия!“

Не търсете причинителя на уроките. Ако го знаете, не искайте да се върнат в/у него, защото това е бумеранг за вас и добър проводник, телепатичен отворен канал от лошия човек до вас – така вие го улеснявате още повече, а освен това и вие се превръщате в урочасващ.

– от зли очи могат да ви предпазят брилянт или планински кристал. Ако сте поразен от лоши очи, най-напред си измийте лицето и по-добре си вземете душ, като оставите водата да шурти свободно върху вас, за да отмие злото.
– слага се дясната длан в/у стомаха, а лявата в/у челото за 1 минута.
-запалете свещ; гледайки пламъка, мисленно поискайте прошка, от този, който ви е навредил, за това, че със своето съществуване и поведение вие сте станали причина за душевния му дискомфорт.
– сложете на себе си остър предмет- брошка, остра закопчалка или просто забодете на подгъва си карфица, за да се предпазите от следващи атаки.
– носете със себе си житно или синапово зърно(в джоба си или го зашийте в подгъва). Зърното да се сменя на около 1 месец, като се изхвърля във вода.
– с палеца и показалеца на ръката си прищипете част от дрехата си и мисленно си кажете:“Докато не прочетеш нишките на плата, да не подействат уроките ти“- повтаря се 3 пъти.
– преди да излезнете от къщи, намокряйте веждите или надвеждието с малко собственна урина.
– при деца – майката да лизне с езика челото на детето от веждите към косата, повтаряйки на ум:“Измий очи зли, измий очи от уроки!“
– с парче каменна сол се прекръства детето, като се казва:“В името на Бога на любовта, в името на Бога на истината да се изчисти детето ми…..(име) от лошите мисли и чувства на урочасалия го!“ След това се изхвърля солта в огъня, като се казва:“Както се пука солта, тъй да се пукат лошите очи , урочасали детето ми!“

Освен начините за предпазване, съществуват и традиционни методи за „лекуване” от уроки. Става дума за баенето – лечебен магически ритуал, който включва определени действия, предмети и слова, предназначени да отпъдят надалече бедата. В миналото всяка майка и баба знаели по няколко баялки, които прилагали, ако децата в семейството са урочасани. При по-тежки случаи се налагало да търсят помощта на „специалист” – обикновено възрастна жена, известна със способностите си да бае. При мюсюлманите често баят и мъже, докато при християните това е рядкост. Самите ритуали се различават в различните части на страната и при различните баячки, но има и общи елементи: най-често се извършват при огнището, използва се зелена пръстена паница, в която се гасят въглени или по челото на урочасалия се описват кръгове с наплюнчен палец и пр. Много често баячката започва да се прозява – знак, че уроките са особено тежки. Вярва се, че не бива да искат пари, затова посетителите хвърлят избраната от тях сума на земята с думите: „Да се хване!” или „Цяр да стане!”.

Самият текст на баенето се произнася шепнешком, понеже не е предназначен за хората, а за отвъдните сили. Освен това се вярва, че ако баячката каже някому думите, баянето й няма вече да хваща – ще изгуби силата си. Затова тя го пази в строга тайна, докато реши да го предаде на свой наследник – най-често внучка, по-рядко дъщеря или друга роднина от женски пол.

Независимо от разликите, в баенето се срещат и множество повтарящи се мотиви. Често на помощ се призовават християнски светци, особено Света Богородица. А уроките се отпращат в отвъдния свят, откъдето се смята, че са дошли: „в пусти гори Тилилейски, дето пилета не пеят, дето кучета не лаят, дето брадва не сече, дето рало не ходи”. При мюсюлманите пък се произнасят сури от Корана на арабски език, които са неразбираеми за баячката и именно в това се крие магическата им сила.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *