САМО ЗА ЖЕНИ! Вижте защо мъжете бягат от вас и си намират любовници

Не страдате от липса на внимание от страна на мъжете, но всяка нова връзка приключва много скоро? Всичките ви обожатели изчезват само месец след запознанството? Ако можете да отговорите на тези въпроси с „да“, възможно е вие самите да налагате безперспективен сценарий на връзките си. Нека видим кои наши навици карат мъжете най-често да изгубят интерес и да сложат край на романтичните отношения.

1. Опити да промените мъжа

В своя бестселър „Ти си богиня! Как да побъркваш мъжете“ Мари Форлео формулира доста успешно една от основните потребности на мъжа – да бъде приет безусловно. Писателката ни предлага да сравним избора на мъж с покупката на определена стока в магазина – имаме свободата да избираме, но опитите да променим вече закупената стока са безуспешни и глупави. Трябва да приемем мъжа такъв, какъвто е. Всякакви опити да го променим, „ъпгрейднем“ или превъзпитаме непременно ще доведат до взаимно разочарование.

2. Приказливост

Ако през първите седмици след запознанството навикът ви да чуруликате неспирно ще предизвиква искрено умиление у мъжа, то след месец-два това ще започне да събужда у него раздразнение, главоболие и силно желание да избяга по-далеч от вас. Малко неща са способни да подлудят мъжа по-бързо от женската приказливост. Така че запазете клюките от лъскавите списания и преразказите на най-актуалното риалити-шоу за приятелките си – не травмирайте нежната мъжка психика.

3. Стремеж към конкуренция

Ако сте свикнали да живеете в постоянна конкуренция, да се състезавате с всички наоколо в професионалната сфера, готвенето и шофирането, то може несъзнателно да започнете да се конкурирате и с партньора. В много редки случаи подобна състезателна атмосфера може да се отрази добре на връзката и да й придаде пикантност, но това е по-скоро изключение. По правило мъжът, който бездруго по цял ден се конкурира с всички наоколо си, търси до любимата си спокойствие и възможност да се отпусне, а не призиви и предизвикателства да покори поредните висини в живота си. Ако не искате да превърнете любовната си история в съвсем неромантична надпревара, намалете оборотите и се пускайте поне от време на време по течението. Бях любовницата… А днес съм съпругата

4. Прекомерна независимост Самостоятелната и преуспяла „мис независимост“ е интригуваща и привлекателна за мъжете, но прекалено властната и неспособна на компромиси „желязна лейди“ може само да ги уплаши и отблъсне. Ако постоянно се оплаквате от липсата на истински джентълмени или доблестни рицари, задайте си въпроса дали има място за тях до вас, след като сте напълно способни (и с гордост го демонстрирате) и да си платите сметката в ресторанта, и да носите тежко, и да ремонтирате счупени мебели? Пробвайте поне за малко да свалите рицарските доспехи и да отстъпите тази роля на мъжа. Гарантираме, че той ще поиска да бъде вашия рицар още много пъти.

5. Неспособност да се простите с миналото

Всеки си има багаж от предишни грешки, болезнени раздели и нещастни любови, но понякога това става сериозен проблем. Ако в разговорите с новия партньор постоянно си спомняте за бившия, ежедневно преглеждате профилите му в социалните мрежи или дори се опитвате да се срещнете с него, настоящият ви кавалер бързо ще се откаже от вас. Никой не желае да бъде резервен играч и при това личен психолог. Съвети за брака от щастливо женени звезди

6. Липса на чувство за хумор

„Караш ме да се смея“ е изключително ценен комплимент, който ще чуете само от искрено заинтригуван от вас мъж. Чувството за хумор често се оказва по-мощно оръжие за покоряване на мъжките сърца от токчетата, дамските чорапи и грима. Ако обаче се отличавате с мрачен нрав и не сте склонни към ирония (и най-вече самоирония), а шегите на партньора само ви объркват, връзката ви едва ли ще продължи дълго.

7. Загуба на интерес към себе си

За никого не е тайна, че мъжете най-често се влюбват в жени, които са влюбени в себе си. Тези дами не скучаят насаме, доволни са от себе си, обичат да се грижат за себе си и умеят да поставят на първо място своите лични интереси. Представете си колко е мъчително за мъжа да види как такава жена след започването на нова връзка захвърля обичайните си тренировки, отказва се от любимите си срещи с приятели, от грима и от модерните дрехи в полза на хавлии, пижами, клинове, конска опашка и може би дори небръснати крака и олющен маникюр. Колкото и да е силна любовната ви еуфория, не забравяйте, че мъжете по природа са ловци и че най-сигурният начин да задържите вниманието им е да обръщате внимание на самите себе си.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *