Започва строителството на третия лъч на метрото, от сряда стесняват движението на „Патриарх Евтимий“

От сряда започва строителството на  7 метростанции от петия лъч на метрото. При подготвителния етап, който ще продължи почти до края на март, при който ще се обособяват строителни площадки и ще се премества инженерната инфраструктура ще има затруднения за движението в центъра. Това стана ясно по време на представянето на проекта от кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на транспорта Ивайло Московски и шефа на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

Основните затруднения ще са за движението по бул. „Патриарх Евтимий“, където ще се строят две станции. Там от сряда колите ще се движат в двете средни ленти на булеварда. Стесняване ще има и на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в участъка между булевардите „Янко Сакъзов“ и „Данаил Николаев“ движението се измества в източното платно и става двупосочно. Променя се и маршрутът на тролей 7, който вече няма да спира на спирка „Кино Одеон“.

Седемте станции са разположени по трасето от театър „Зад канала“ до „Красно село“ Наесен се очаква да започне строителството и на още една станция на бул. „Владимир Вазов“, а до края на годината – на още 4 в „Овча купел“. Всички станции трябва да са готови след 3,5 години, като с тях още 170 000 софиянци ще пътуват с метро, пише „24часа“. 

„Моля софиянци за търпение Извиняваме се за неудобствата, които ще причиним, но вярвам, че хората ще проявят разбиране, защото всички очакваме подобрението на градския транспорт“, каза Фандъкова 

„За строителството са осигурени 700 милиона лева по оперативна програма „Транспорт“, заяви Московски.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *