Лидерът на АБВ в Петрич Д. Атанасов: Искаме независима оценка за ремонта на моста край Самуилово, от общината прецениха, че са необходими 60 000 лева

„На каква база е установено, че ремонтът на моста край петричкото село Самуилово ще струва 60 000 лева без ДДС. Ще поискаме да се направи оценка от независими експерти извън общината, за да се установи дали наистина тези ремонтни дейности ще струват толкова много пари на данъкоплатеца, аз познавам добре района, минавам често от там, а това мостче е малко. Тази сума буди някакво съмнение”, каза вчера общинският лидер на партия АБВ в община Петрич Димитър Атанасов.

Поводът за неговата реакция е заявеното преди няколко дни от заместник-кмета на общината Минка Салагьорова, че грубо ремонтните дейности ще струват 60 000 лева без ДДС. „Реагирахме веднага след получения сигнал от кмета на Самуилово Кирил Стоянов, комисия разгледа съоръжението, направен е констативен протокол, написани бяха мерките, които трябва да се предприемат за бързото изготвяне на проекта и съответно започна процедура за осигуряване на финансите от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Грубо сметнато, този проект ще струва около 60 хил. лв. без ДДС. Тук има и сериозно свлачище, на което трябва да се реагира веднага и да бъдат предприети действия”, каза Минка Салагьорова, която бе на място преди дни, за което „Струма“ писа.

Атанасов и оглавяваната от него политическа сила АБВ се усъмнили в сумата, която е цитирана от заместник-кмета, и затова той щял да поиска независима оценка. „Нямам нищо против ремонтните дейности, но всичко стана някак си много бързо, как и кой определи цена от 60 000 лева без ДДС. Искаме всичко да е прозрачно”, заключи вчера Димитър Атанасов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *