Цар Киро много болен

Кирил Рашков чака да му бъде присадено ново сърце във Франция. Наскоро е бил 5 дни в Париж на изследвания, пише “24часа”. Това заяви самият той пред журналисти в пловдивския районен съд, където днес трябваше да започне дело срещу него за хулиганство.

На 17 юни 2014 година Цар Киро нападна журналиста от “24 часа” Радко Паунов и започна да го души, а колежката му Ваня Драганова от вестник “Преса” заплю в лицето.

Двамата репортери отидоха пред хотела му в Пловдив след сигнал за скндал между Рашков и негови съседи. Заради действията му спрямо журналистите ромският бос е обвинен за хулиганство при опасен рецидив. А процесът срещу него днес се отложи заради заболяване на адвокатката му Росица Драгинова.

Съдията разясни на Рашков, че има три варианта за разглеждане на делото. Първият е да се признае за виновен, да сключи споразумение с прокуратурата, при което наказанието му ще бъде под минумума, тоест под 1 година лишаване от свобода.

Вторият вариант е да не се събират доказателства по време на процеса, да се признае за виновен и наказанието му да бъде намалено с 1/3.

За хулиганство законът предвижда от 1 до 6 години затвор. Третият вариант е делото да протече по общия ред с разпит на свидетели в залата. Рашков избра именно него, като обясни, че “засега не се признава за виновен”. Процесът бе отложен за 22 февруари.

В съда с Цар Киро днес дойдоха съпругата му Костадинка и синът му Ангел, които демонстрираха спокойствие пред репортерите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *