Калоян Ханджийски обяви, че младежи от ГЕРБ искат да станат членове на ДСБ, депутатът Йордан Андонов контрира, че единствените напуснали са тризначките

Членове на ГЕРБ, основно от младежката им организация в Благоевград, са решили да напуснат партията и да станат членове на ДСБ. Това обяви вчера председателят на ДСБ Калоян Ханджийски, който заедно със заместниците си Владимир Миленков и Димитър Лишков даде пресконференция с основен акцент – новият опозиционен курс на партията след излизането й от коалиционното управление.

„Чашата на компромисите преля, след като бе провалена реформата в съдебната система, която е приоритетна в програмата на ДСБ. Няма как да останем в управление, в което ни се отрежда ролята на смокинов лист за задкулисната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Всички организации на ДСБ в Благоевградска област заставаме зад решението на националното ръководство и лидера ни Радан Кънев да минем в опозиция. Подкрепата си сме изразили в специална декларация, която е разписана от общинските председатели“, заяви Калоян Ханджийски.

По думите му политическата перспектива на ДСБ е вероятно излизане от Реформаторския блок, което ще се обсъжда на националната конференция през март, и създаването на нов десен проект. В тази връзка той добави, че са постъпили 20 заявления за членство в общинската организация на ДСБ в Благоевград, като повечето от кандидатите били млади хора, членове на ГЕРБ. „Това обаче не са тризначките, за които научихме, че са напуснали ГЕРБ. Новите ни членове сами ще се представят пред вас, след като одобрим заявленията им”, каза Калоян Ханджийски. 

„За пръв път чувам за подобно нещо, сутринта минах през офиса на общинската организация на ГЕРБ, ако е имало заявления за масово напускане, щяха да ми кажат, такива неща не могат да се скрият”, това каза пред „Струма“ общинският лидер на ГЕРБ и народен представител Йордан Андонов. „Е, сега ако някой си е мислел, че е от ГЕРБ, но не е бил член, е друг въпрос, това няма как да го пишат на сметката ни. Когато някой не е доволен от политиката ни, от лидерите, винаги е идвал и си е казвал нещата, но на такова „масово“ недоволство не съм бил свидетел. Единствените напуснали официално до момента са тризначките Вяра, Надежда и Любов, те си подадоха заявленията в областния офис. Ако имат предвид тях, може, но за други не знам. При нас месечно постъпват между 30-40 молби за членство в ГЕРБ, а напускат по 1-2-ма, и то това са хора, които са започнали държавна работа – митничари, полицаи и пр., и нямат право да са партийни членове. За мен в случая става въпрос за провокация от страна на Калоян Ханджийски”, обяви Йордан Андонов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *