8 правила за мълниеносно отслабване! Спрете от днес кафето, солта и…

Обикновено има няколко причини, да напълняваме. Направили сме списък с идеи, как да премахнем тези излишни килограми.

Само следвайте инструкциите по-долу и ще получите бързи резултати за нула време.

Пазарувайте от щандовете със здравословни храни.

Ако си направите списък за пазаруване предварително и го следвате стриктно, ще ви е по-лесно. Просто, когато имате списък и забодете глава в него, не следвате изкушенията, които могат да повлияят на избора ви. Обърнете внимание на щандовете със здравословни храни, където можете също да намерите изкушение, но здравословно.

2. Не стойте до късно вечерта.

Това е лесно да се спази и дори идея си нямате, защо това е пагубно за теглото ви. Когато си почивате, давате почивка и на хормоните си, коит обичайно ви държат под напрежение през деня и вероятно те ви карат да се храните по-често, за да ви държат във форма през деня. Затова спете не по-малко от 7 часа на денонощие. По-малкото сън предизвиква дисбаланс в хормоналната обмяна и по-специално на хормоните лептин и грелин. Лептинът изпраща сигнали до мозъка, за да напомни на тялото ви, че няма нужда от храна,  а грелинът предизвиква глад.

3. Не яжте толкова бързо.

Бързото хранене е вредно по някалко причини. Първо, натоварвате неимоверно много храносмилателната си система, не извличате както трябва всички хранителни съставки от храната, която поемате. Това, което е в пряка зависимост с прекомерните килограми, е че бързото хранене води до преяждане. На тялото са му необходими около 20-30 минути, за да подаде сигнал, че сте сити. Ако се храните бързо, докато подаде сигналите, вие ще сте поели още допълнително количество храна и то ще бъде в излишък, над пределната норма на засищане, а съответно ще се добави към излишните килограми.

4. Не пропускайте хранения

Много хора смятат, че когато пренебрегват някое от храненията, ще отслабнат повече и понеже е най-лесно, избягват най-важното хранене-закуската! Това обаче води до повече и по-чести хранения през деня.

5. Пийте повече вода

Консумацията на около 2 литра вода не само че е много полезна за храносмилането, а оставя по-малко място за храна в стомаха ви. Запомнете, че пиенето на вода, не на газирани и подсладени течности е полезно. Те не могат да заместят водата.

6. Спрете да се храните с полуфабрикати.

Изключително вредни са, пълни със сол и мазнини, които директно се “лепят” на дупето ви.

7. Спрете кофеина.

Кофеинът спомага за производството на хормон, който е отговорен за паническите атаки. Става една верижна реакция от свързани помежду си процеси, които водят да напълняване.

8.Избавете се от стреса.

Колкото можете по-сокро. Ясно е, че е трудно, но поне направете опити. Откъсвайте се възможно най-често от ежедневните си задачи и се посвещавайте на релакс сред природат, срещайте се по-често с приятели, просто се забавлявайте повече. Това не е безотговорно и не го правете с чувство на вина. Полезно е за здравето ви като цяло, а в частност и за отслабването, защото се спира производството на хормони на стреса, които карат тялото да запазва храната под формата на резервни мазнини, понеже чувства заплаха.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *