Бонбоните станаха истински убиец, експерти алармират: Внимавайте, водят до рак

Бонбони, бисквити и всякакви десерти са станали нетърпимо сладки заради изкуствените подсладители, с които ги блъскат производителите. В същото време видът на вредните вещества не се описва на етикетите въпреки европейските изисквания. Торти, шоколадови бонбони, еклери и баклави имат толкова натрапчив и силен вкус, че след две хапки трябва да се наливаш с литри вода и не можеш да хапнеш нито грам повече, оплакват се хората. 

Повечето шоколадови бонбони просто са отровно сладки. Причината за разваленото удоволствие от десертите е един от най-вредните, но и най-широко използвани подсладители – аспартамът, който обаче почти винаги е избягван в описанието на етикета. Единствено върху някои безалкохолни се изписва съдържание на фениланин, като така се обърква потребителят. Въздействието му в големи количества действа като истински убиец и експерти твърдят, че може да причини рак и психични отклонения, пише „Всеки ден“.

В реакция с други съединения се образуват токсини, убиващи нервните клетки. Лакомствата, естествено, се тъпчат и със захарин, който е само за диабетици, но пък е много по-евтин от нормалната захар. Продуктите, наблъскани с него, имат неприятен вкус и непоносима сладост. Лекарите припомнят, че заради изкуствените вещества в сладкишите има огромен риск от пристрастяване и могат да действат буквално като наркотик.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *