Как да се излекуваме за 1 лев

Природата е най-добрият лечител. Онова, което тя ни дава като средство да се излекуваме, е винаги по-безопасно от синтетичните лекарства. А и обикновено ни излиза в пъти по-евтино.
Лукът – това е чудо зеленчук, които може да реши много от вашите хронични проблеми, само трябва да знаете как за го използвате. Ето какво казват старите книги с изпитани през годините рецепти, когато лукът и чесънът са били единствените антибиотици. Да, те наистина са такива! Факт!
 
1. Лук вместо сироп за кашлица
лук
Сокът от лук, заради летливите вещества, които се съдържат в него е чудо при проблеми с кашлица. Проблемът, е че едва ли ви допадне на вкус. Освен като сок обаче  при лечение на кашлица той може да бъде приет и по друг начин, просто вземете едно парче и го сложете в ухото си. От там веществата, които помагат при една кашлица, се поемат от ухото и се доставят до гърлото, което е крайната цел. 
 
2. Сваляне на температурата
лук
Лукът помага бързо и за премахване на температурата. Особено добре този метод работи с деца. Ако малчуганът има висока температура, най-добрият начин да се свали а като му сложите няколко шайби лук, напоени с оцет в чорапите, можете налиже 3-4 шайби и на гърдите. В добавка към това може да се сложи и лук в ушите, както в първата рецепта, за около 20 минути лукът ще поеме огъня. 
 
3. Вие студено, пак лукът ще ви сгрее
 
Ако, вместо температура ви е студено, пак лукът е на помощ. Тук нещата се свеждат само до това да се изяде половин-една глава суров лук. Това задължително ще ви сгрее. 
 
4. Болка в ушите и главата.
Главоболие
 
Най-силно човекът го болят онези части от тялото, за които народът ни е измислил едносрични имена като зъб, например. Ухото в това отношение не прави изключение, при него болките могат да са зверски. Но как да се излекуваме. На силно загрята плоча сложете за минута една люспа от лук. После помолете някой да ви изстиска съдържанието в нея в ухото. Можете или да си сложите тампон от памук, или просто подходящо като големина парче лук. 
 
Ако измъчван от мигрена, повторете тази процедура преди да си легнете. 
 
5. Компрес срещу хематоми
 
хематом
 
 
Кой не е падали и не се е натъртвал? Няма такъв човек. Натъртените места – освен неприятна гледка, са болезнени за онзи, който ги има. 
В този случай не давайте луди пари за мазила, а просто си направете компрес с лук. Той е много по-силен от всеки мехлем срещу кръвни съсираци по кожата. Добре е този компрес да се прави след около два часа след травмирането. Налагането вечерно време също е добро.
Това е стар, изпитан метод за премахване на синини. 
Освен срещу синини, подобен компрес помага и при мускулна треска. Лукът съдържа много вещества, които проникват през кожата и възстановяват нормалното кръвоснабдяване на проблемните зони. А така той лекува. Казано на обикновен език – в него ги има същите съставки, които присъстват и в мазилата, треньорът ви по фитнес ви препоръчва.
 
 
6. Лукът помага да се отървете от белези
белези
 
Това със сигурност е едно чудо, но хирургически белези наистина е възможно да се направи по-малко забележими, като използвате люспи лук. След заздравяване на рана – била тя в следствие на хирургическа операция или просто получена при инцидент, търкайте кожата около мястото с лук. 
 
7. Лукат дърпа инфекциите
 
Срещу различни кожни инфекции можете да направите паста от лук, която буквално ще ги смуче от тялото ви. Ето как да да си я приготвите:
 
1) Сварете прясното мляко и го излее върху дебела филия бял хляб.
 
2) Настържете лука на повърхността на хляба.
 
3) Смачкайте всичко до получаване на паста.
 
4) Дезинфекцирайте заразената зона и след това нанесете с паста с марля.
 
5) Закрепете превръзката.
 
6) Уверете се, че можете да прекарате с тази превръзка 2-2,5 часа. Това ще бъде достатъчно.
 
Тази процедура се повтаря веднъж на ден.
 
8. За златист загар и срещу слънчево изгаряне
изгаряне
 
Лукът помага и за златист загар, но освен това помага и при прекомерното излагане на слънце. Тук огънят се отнема като на изгорените места се слагат шайби лук за около 2 минути. Това е достатъчно да се успокои кожата ви и да не ви боли.
 
9. Срещу ухапвания от пчели
пчелар
В днешния алергичен век, ухапванията от пчели са много опасни. Който знае, че е алергичен, е наясно как се действа – търси се лекар и се поставя Урбазон. Но лекарството не лекува отока, той спада само ако се натърка мястото с лук, а може с лук и ракия или бъзак (бъзе). Това най-добре го знаят пчеларите.
 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *