ГНЕВНИ ШОФЬОРИ: Защо АМ „Струма“ край Марикостиново тъне в мрак, а монтираните лампи не светят от откриването?

Участъкът от автомагистрала „Струма” край петричкото село Марикостиново тъне в мрак седмици наред. Въпреки че са монтирани стълбове и осветителни тела,  те не светят нощно време, сигнализираха вчера читатели.

Тази част от магистралата е много натоварена, през нея ежедневно преминават стотици моторни превозни средства, наскоро имаше и катастрофа, за щастие завършила без пострадали. Но хората не искат да се осланят единствено на късмета си, осветлението ще предотврати рисковите ситуации, защото ще имат видимост и пешеходците, и шофьорите нощно време. 

Радваме се, че направиха автомагистралата, но за съжаление типично по български винаги има нещо, което не е както трябва. Имаше гръмко откриване на участъка, но вече толкова време осветлението не работи, недоволстват местните.

Увеличават цените на винетките, а нямаме нормални условия за движение, искаме чрез вестника отговор от Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ докога ще продължава тази тъмница в района на Марикостиново, пишат на редакционната поща разгневени шофьори.

Другото, което им създава неудобство при ежедневните пътувания, е, че продължава да бъде затворен за движение пътят от Петрич до зеленчуковата борса край село Кърналово. Така е от началото на ноември миналата година, ремонти не се извършват, но пътят е затворен. Трафикът от Сандански, Благоевград и  София минава по необходимост през обходни маршрути през Първомай, Кавракирово и Кърналово. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *