Уволненият горски шеф инж. Ат. Диманков: Предадоха ме хора от ДГС – Дупница, регистрирах се на борсата, но почвам да си търся работа

Уволненият директор на ДГС – Дупница инж. Атанас Диманков се регистрира като безработен в Бюро по труда. Инж. Диманков си тръгва от ЮЗДП с 6000 лв., три брутни заплати обезщетение. Ако в продължение на една година той остане на борсата, ще получава 80% от директорската заплата като обезщетение.

Както вестник „Струма“ писа, Диманков бе уволнен на 11 януари с още 4-ма горски шефове от ЮЗДП. Заповедта го свари неподготвен и той си тръгна от ДГС – Дупница минути след като бе уволнен, без да се сбогува с никого.

По телефона за вестник „Струма“ Диманков, който живее в Кресна, заяви: „Уволнението ми дойде като гръм от ясно небе, не го очаквах. Предадоха ме хора от ДГС – Дупница. Няколко дни преди проверката от министерството двама служители от Горското са извършили оглед на място в местността Оструган. Видели са, че има изсечени дървета, но не са реагирали. Не са потърсили злосторника, за да го накажат. Аз като директор не отговарям за охраната на гората. Нося отговорност за нейното състояние. Регистрирах се в Бюрото по труда, но не мога да стоя вкъщи и да чакам обезщетение. Ще си отпочина още един месец и ще си търся работа. Свикнах с колегите в Горското в Дупница и ми е трудно. На Атанасовден им изпртих три чанти с почерпка – вино и месо, всичко домашно”, заяви инж Атанас Диманков

Както вестник „Струма“ писа, Атанас Диманков стоя на този пост три години. Той беше назначен на мястото на уволнения Виктор Борисов. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *