Омлет с мармалад

Разбиват се около 8-10 минути 5 жълтъка с 2 супени лъжици пудра захар, прибавят се 3 равни супени лъжици брашно, щипка сол, малко лимонена кора или 1 прах ванилия, белтъците, разбити на сняг с 1 лъжица пудра захар, и ¼ л прясно мляко.

Сгорещява се прясно мляко колкото малко яйце в една правоъгълна малка тавичка. Изсипва се на равномерен пласт яйчена смес и се пече в умерена фурна.

След като се опече, обръща се в чиния, намазва с мармалад или желе, прегъва се, поръсва се с пудра захар и се оставя за 10-15 минути в отворена фурна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *