Петричкият Куман продължава кариерата си в Гърция, вратарят Хр. Бахтарлиев още без отбор

Футболистът Ивайло Хаджигаев премина в „Диагорас“ /Даксохори/ и се очаква в неделя да дебютира за 6-ия в ІV гръцка дивизия. Петричкият Куман, който през октомври навърши 34 години, вече 9 г. се подвизава по терените отвъд Промахон, като досега е защитавал последотелно цветовете на „Олимипакос“ /Родополи/, „Ираклис“ /Амудия/, с който стигна до Гама Етники, и „Саламис“ /Гонимо/. В последните 6 месеца Ив. Хаджигаев си даде почивка, концентрирайки се върху треньорското си обучение и ангажиментите около ФК „Мечетата“, където е дясната ръка на родния топрефер Ивайло Стоянов.

„В новия ми отбор сме заедно с бившия футболист на „Малеш“ Алекс Симеонов и преминалия през „Вихрен“ и „Беласица“ Иван Манолев. На 3 февруари „Диагорас“ играе за първи път в историята си финал за купата на Серес срещу временния водач в нашата група „Анагенизис“. Амбициите на тима са да се пребори за първото място, което ще ни прати на бараж за влизане в Гама Етники / б.а. – еквивалент на нашенските „В“ групи/. Дано документите ми пристигнат навреме и да дебютирам в домакинството срещу „Дравискос“ в неделя“, коментира Ив. Хаджигаев.

Все още е без отбор вратарят Христо Бахтарлиев, след като досегашният му ФК „Серес“ обяви фалит. 30-годишният петричанин, който е двукратен шампион с ЦСКА в началото на кариерата си, призна, че е отхвърлил две оферти, които са му се сторили незадоволителни, но се надява до края на февруари да подпише с отбор от Гърция. „Въобще не си търся отбор у нас, защото всички виждаме каква е ситуацията в родния футбол. Ако излезе нещо в Гърция – добре, ако ли не, ще търся друга реализация“, обобщи бившият вратар на ОФК „Пирин“, който бе отпратен от областния център през лятото въпреки безспорния му принос за майсторската промоция на орлетата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *