Над 15 000 лева месечно ще получава новият гуверньор на БНБ

БНБ вече е разкрила информация за възнагражденията на Управителния си съвет. Това се казва в официалната позиция на Централната банка във връзка с решението на Върховния административен съд, оповестено от депутата Мартин Димитров.

Още на 18 септември миналата година БНБ разкри, че за периода от юли 2014 до юни 2015 година бившият гуверньор Иван Искров е получил над 16 500 лева брутно месечно възнаграждение. Числото е преди облагане с данъци.

loading...


Под 15 000 лева е била заплатата на подуправителите Калин Христов и Димитър Костов, които запазиха постовете си и в новия Управителен съвет. За него вече е публикувана методология за определяне на заплатите, като новият гуверньор Димитър Радев ще получава малко над 15 300 лева месечно.

Възнагражденията са описани и в бюджета на банката за тази година. След официалното излизане на решението на Върховния административен съд информация отново ще бъде предоставена, категорични са от БНБ. Те ще изчакат официалното влизане в сила, за да не нарушат Закона за личните данни.

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *