Крадци обраха едновременно 2 магазина в Петричко, направиха удар за 8000 лв.

Крадци взломиха едновременно кооперативните магазини в петричките села Капатово и Ново Кономлади. По всяка вероятност апашите са имали мобилна връзка помежду си за синхронизиране на действията.

Алармата на обектите се е задействала веднага след взлома, продавачките и техните съпрузи са пристигнали на местопрестъплението буквално минута след като престъпниците са изчезнали. Поради изричната забрана в обектите да се държи кешов стокооборот престъпната група се е „облажила“ със сериозни количества цигари и хранителни продукти, като според направените ревизии загубите на ПК „Струмешница“ надхвърлят 8000 лв.

Веднага след посегателството посредством тел. 112 са информирани полицейските органи, които се направили оглед на обектите. Образувано е дело срещу неизвестен извършител, работи се по няколко следи.

В издирвателните действия със собствени ресурси се включи и застрахователната агенция, чийто клиент е ПК „Струмешница“.

Като превенция срещу бъдещи опити за кражби, кооперативният шеф Георги Ичконов вчера издаде заповед за забрана продажбите на цигари в рисковите обекти, а до два дни в тях ще бъдат инсталирани камери за видеонаблюдение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *