Съветникът Ж. Иванов депозира предложение за въвеждане на „синя зона” в Сандански

Председателят на Постоянната комисия по бюджет и финанси към Общински съвет – Сандански Живко Иванов е депозирал мотивирано проектно предложение за  нова организация на движението в курортния град с паркиране „синя зона”.  В него съветникът  Ж. Иванов предлага да се разработи цялостно предложение за промяна на съществуващата организация за движение, както и да се проучи възможността за въвеждане на тип паркиране „синя зона“ и проучване на социално-икономическите ефекти от това паркиране за населението и общината.

Това да стане със създаване на временна комисия за промяна организацията на движение в  Сандански с решение на Общинския съвет. Ж. Иванов посочи, че е получавал множество жалби и сигнали от граждани на Сандански, в които те изразяват своето възмущение от съществуващата организация на движение в града и настояват да се въведе нова такава. Налице е поголовно паркиране по тротоарите, кръстовищата и други забранени за това места, особено в центъра на града. Това затруднява придвижването на пешеходците, особено проблемно е то за майките, децата и инвалидите.

„Наред с проблемите за движение, този род паркиране загрозява естетическия вид на града и най-вече неговата централна част, създава проблеми по отношение посещения на офиси, училища, поликлиника, за пазаруване, както и за живеене. Съществуващият ред на движение на пътните превозни средства е  съпътстван с наличието на редица „конфликтни“ точки и участъци, които го затрудняват и генерират редица ПТП”. Това каза  Ж. Иванов, като уточни, че е предоставил и разработена концепция за въвеждане на тип на паркиране „синя зона”  с обхвата на синята зона, начин на плащане, времетраене, допустима маса на автомобили, режим за ползване от живущите, изключения за определени автомобили, начин на принудително  задържане на автомобила. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *