След като прочетете това, всяка вечер ще започнете да масажирате тази точка на краката си…

Краката – рядко се замисляме колко е важно да се грижим за тях, защото без тях бихме били безсилни. И докато намираме средства за различни забавления, пътувания, СПА, за да отпочинем и да се отпуснем, забравяме, че и краката ни имат нужда от грижи. А те не са големи. Просто всяка вечер преди лягане можем да направим нещо дребно, за да са във форма на следващия ден. 

Един бърз, лек масаж в рамките на няколко минути може да постигне много. Необходимо е да разтриете стъпалата отдолу, да отделите малко време на всеки един пръст чак до върха и с това ще повлияете не само на краката си, но и на редица взаимосвързани системи в тялото, от които зависи скоростта на обмяната на веществата, нивото на кислород в тъканите, засилване здравината и еластичността на кожата, подобряване  циркулацията на кръвта.

Специалистите напомнят, че именно в краката има голямо количество нервни окончания. Затова ежедневният 10 или 15-минутен масаж, е в състояние не само да подобри общото ни здравословно състояние и пряко да подобри тонуса на краката, но и да ликвидира целия стрес от преживяното през деня.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *