Търговия с български бебета в Гърция, непродадените стават донори на органи

Скандални разкрития за търговия с български бебета в Гърция. Екип на Нова телевизия успя да заснеме как се продават български деца в Гърция и разговаря с участник в схемите. 

Една от участничките в схемата е продала осем деца, които тя е родила. Ако няма достатъчно кандидатки, които да си продават децата, тогава организаторите на схемата лично ги забременяват, за да имат какво да продават.

Пламен Димитров решава да се обърне към полицията и медиите, когато съвестта му проговаря. А това се случва, след като мъжът дочува разговор между мъж и жена – родители на продаващи се новородени. Раждат им се близнаци, но само за едното бебе се намират купувачи. Другото е с увреждания и затова родителите кроят зловещи планове за убийството му.

„Казвам се Пламен Владимиров Димитров от Бургас, но от доста време съм в Гърция”, казва той пред камерата на Нова тв. Няколко пъти търсил властите, за да разкаже за ужасната схема, но никой не го приел на сериозно.

В други случаи, при които гръцки семейства отказвали да купят дадено бебе, то се отглеждало, докато поотрасне. След това ставало донор на органи – отново обект на търговия.

Пламен Димитров споделя още, че някои от клиентките в престъпната схема си купували деца, защото не искали да развалят фигурите си след евентуална бременност.

„Досега не съм видял някоя от майките да се колебае дали да продаде детето си”, казва Пламен.

„Взимам бременните жени от квартирата, където седят и ги кара в болницата, за да родят”, разказа той. „То тези квартира са като фабрика за деца – по няколко бременни чакат да настъпи момента”, допълва той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *