Майките на родените през 2015 г. 119 бебета в Банско празнуваха заедно

На Бабинден всички жени, родили своите деца през изминалата 2015 година, празнуваха заедно по покана на община Банско. Инициативата, станала вече традиция, събра майките на 59 момчета и 60 момичета, родени в община Банско през 2015 година. За доброто настроение на дамите се погрижиха самодейците от читалище „Никола Вапцаров”, а за децата бяха подготвени любопитни подаръци.

Заместник-кметът на Общинска администрация – Банско, Александър Мацурев поздрави присъстващите майки и им пожела здраве, уважение и топлина в семействата. Той стартира и една нова общинска инициатива в подкрепа на младите семейства – предоставянето на парична награда за първото родено дете в общината за годината. В случая късметлийката е малката Бориса Еринина, която се роди на 2 януари.

В рамките на организираната празнична вечеря по инициатива на колектива на начално училище „Св. Паисий Хилендарски” беше организиран благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на младия Антон Петров, който се бори със злокачествен тумор.  

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *