Пожарна не се отзовава на сигнал, нямала „Гражданска отговорност“, застраши човешки живот

Сигнал от община Садово – според кмета на общината животът на бедстващ възрастен мъж е бил в опасност, а причината е бюрократична. Пожарната разполагала с подходящ нов автомобил, за да помогне, но той нямал валидна застраховка „Гражданска отговорност”.

Миналият уикенд община Садово остава без електричество в продължение на часове. В същото време животът на трудноподвижен мъж се поддържа от кислородният му апарат, съобщава БиТиВи.

Оказва се, че единственият преносим генератор в цялата община е монтиран в чисто нов противопожарен автомобил. Той обаче не може да потегли от гаража, тъй като му липсва задължителната „Гражданска отговорност“.

За да спасят човека, пожарникарите вадят генератора и го поставят в 25-годишен ЗИЛ. Така агрегатът стигнал до село Болярци. Спасява ги стария ЗИЛ.

В крайна сметка агрегатът стигнал за 40 минути. Хората са благодарни, но според кмета ситуацията въобще не е нормална. „И тук е ролята на законотвореца – тези автомобили със специално предназначение да бъдат освободени от такива такси”, смята Димитър Здравков, кмет на община Садово.

Модерната пожарна кола е паркирана в Садово от края на ноември миналата година. Сдобила се е със задължителна застраховка обаче чак след абсудрдния случай.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *