Нова порция студ след 2 февруари

От вторник следобед започва значително затопляне – до 1-6, а през уикенда и до 8 градуса, съобщи шефът на TV MET Петър Янков.

От друга страна, затоплянето крие риск – в сряда се очакват валежи от дъжд и поледици, особено в Западна България.

Утре (неделя) е последният от поредицата мразовити дни – с минимални температури от – 21 до -16 градуса. Чувствително ще се понижат в Добруджа. Максималните ще са от -8 до -3, а по Черноморието – от 0 до 2.

Първият ден на новата седмица започва пак мразовито – с 14-20 градуса под нулата, но това ще са последните студове, след което температурата ще започне да се повишава.

Вечерта в понеделник в крайните западни райони ще превали слаб сняг. Във вторник – в цялата страна, но слабо.

В четвъртък на изток отново ще превали дъжд. Януари си отива с по-високи температури – следващия уикенд се очаква повече слънце и температура между 2 и 8 градуса, което е с 1-2 градуса над средните за месеца, пише 24 часа.

Така разликата в стойностите на термометъра през тази и следващата седмица ще е 11 градуса.

В средата на януари е нормално у нас живакът да пада до 20 отделения под нулата, отрече да има студови рекорди Янков. Такива са белязани преди години, когато сме слизали до -25 градуса.

В периода 2-10 февруари ни чака нова студена поредица, но тя няма да е чак толкова мразовита като януарската. Към 4-и ще натрупа нов сняг.

Февруари определено ще е по-топъл месец.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *