Бащата на детето, паднало от лифт: Молех се Владо да е жив, гушнах го и го затворих в якето

9:30 сутринта се качваме на лифта с двете ми деца. Аз стоя до вратата, детето е на 20 см от мен, става, опира се на вратата и полита. Прави салто надолу и пада по лице в сняг. Даже имам спор със себе си дали се облегна. Така Любомир Станков си спомни кошмарната случка от неделя, в която детето му падна от лифта над „Симеоново“ в столицата. От лифта пада Владо.

„Владо е на 5, дъщеря ми Мая е на 6. Аз мислех да скачам и в този момент се сетих, че другото ми дете ще остане само. Аз излязох на междинната станция и започнах да викам на Владо. Видях го да се надига и започнах да му викам. Дадох Мая на единия лифтаджия и с другия започнахме да тичаме към Владо.

Но това беше около 15 минути, след като бях спрял да си виждам детето“, допълва бащата. „Снегът беше мек, под него няма камъни, затова Владо не се е наранил. Но това не е причина да се радваме“, подчерта разяреният Любомир. „“Витоша ски“ не си гледат концесията. Не знам точно какъв им е статутът. Ако са концесионери трябва да им се вземе концесията, ако са приватизатори, да им се преразгледа приватизацията“, отсече Станков.

„Молех се Владо да не си е глътнал езика, да е жив. Гушнах го и го затворих в якето, защото той беше премръзнал. Аз ги чувах тия от „Витоша ски“ к’ви глупости говорят, тая врата не трябва да може да се отваря отвътре. Първият човек, с който се сблъсках на „Витоша ски“, бе долу на паркинга. Дойде един човек от „Витоша ски“ и той ми каза, че трябва да съм му благодарен, че спасил живота на детето ми“, недоумява още бащата на пострадалото дете. Според „Витоша ски“ обаче на вратата е оказан натиск, за да се отвори.

Станков от своя страна е категоричен, че в кабинката не е имало борба, а между децата е имало сноуборд, който е играел ролята на маса. „Владо е щастлив, че е първият човек, направил задно салто от лифта на „Симеоново““, завърши с насмешка Любомир и заяви, че ще си търси правата. Лифтът няма да работи цяла седмица, докато случаят се изясни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *