С оценка 5.60 кюстендилската съдийка С. Кочова спечели мястото на експерт в инспектората на ВСС

С оценка 5.60 кюстендилската окръжна съдийка Соня Кочова спечели конкурс за работа в Инспектората на Висшия съдебен съвет. Магистратката, която от години наред работи в гражданското отделение на Окръжен съд – Кюстендил, се явила на препитване за експерт в Инспектората на ВСС в края на миналата година, като се конкурирала с още 15 мераклии за мястото.

Соня Кочева е магистрат от години, като преди в Окръжен съд е била наказателен съдия и в Районен съд, както и два мандата председател на КРС, припомнят бивши нейни колеги. В последните години по решение на Кочова в ареста са оставени десетки криминалнопроявени, сред които един от босовете на кюстендилския ромски клан Гольовците – Славчо Игов, Петър Енчев, изнасилил майка си,  задържаната за трафик на жени кюстендилка Ася Костова, както и петимата дупничани, екстрадирани в Италия по искане на италианските власти, заради източването на банкомати на Ботуша. Сред арестуваните Николай Орозов /26 г./, Асен Асенов /43 г./, Илияна Крекманова, /25 г./, Тони Козльов /31 г./ е и Константин Вельов /31 г./ син на бившия полицейски началник на благоевградската и кюстендилска полицейска дирекция Сашо Вельов.

Според юристите на Кюстендилско Соня Кочова е първият съдия, който напуска работа в системата,  за да работи като експерт, а не като магистрат във ВСС.

Съдия Кочова е сред най-страстните пътешественици сред съдиите в региона. Всяка година тя избираше по една екзотична дестинация в чужбина, по която да пътува, като сред обиколките и освен балканските държави се нареждат Италия, Монако и още доста екзотични дестинации.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *