Самодейка впечатлява с коса, дълга 1,50 метра, върти мотика на полето от ранна пролет до късна есен

Бившата санитарка, самодейката с ангелски глас Йорданка Мухчинова от село Бистрица, община Дупница, е готова да участва в рекордите на Гинес с косата си, която е дълга 1,50 м. Жените в селото често я питат каква маска прави на косата си, та е толкова здрава.

„Откакто се помня, косата си мия с домашен сапун. Е, понякога си слагам от шампона на снахата, за да мирише косата ми на хубаво. Не помня кога за последно съм се подстригвала. Няколко пъти в годината хващам връхчетата на косата. Оставям я да расте на воля“, заяви Йорданка Мухчинова и добави: „От дете обичам да пея. И сега, като пенсионерка, от пролет до есен съм по нивите, пея си на воля в полето. Така ми е по-леко да вдигам мотиката. Децата ми си имат всичко, но аз съм свикнала с полето и щом пукне пролет, не мога да стоя вкъщи. Взимам мотиката и тръгвам, садя зеленчуци, картофи, царевица, боб… каквото се сетиш садя на нивата. Най-обичам есента. Тогава виждам плодовете на моя труд и ми става мило. Докато мога, ще въртя мотиката и ще пея“, категорична е Йорданка Мухчинова.

Йорданка не излиза от дома си, без да е елегантно облечена, а дългата й коса е вързана на кок. В селото не си спомнят да са я видели по домашно облекло да прескача до магазина. Преди да се пенсионира, Йорданка Мухчинова е работила като санитарка в бившата Стоматология в Дупница. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *