Ловешкия влезе в затвора за 3 месеца, след като бе хванат да кара пиян

Криминалнопроявеният благоевградчанин Валентин Сукалински-Ловешкия влезе в затвора заради шофиране в нетрезво състояние. Той бе заловен да кара пиян при полицейска хайка на 8-ми януари вечерта. Дежурният автопатрул спрял за проверка управлявания от него лек автомобил „Рено Еспейс“ на пътя между селата Покровник и Падеш.

43-годишният шофьор лъхнал на алкохол и бил подложен на тест. Дрегерът отчел 2,38 промила алкохол в издишания въздух, като водачът бил съпроводен до Спешен център, за да даде кръвна проба. Оказало се, че нарушителят е старият познайник на полицаите Ловешкия.

През последните години той остана в сянка, за него нищо не се чуваше и си живееше кротко в село Покровник. След издънката с алкохола е образувано бързо производство и Валентин Сукалински се е признал за виновен. Той се е съгласил да сключи споразумение с прокурора, като изтърпи наказание от 3 месеца затвор при строг режим.

Ефективната присъда се оказа единственият вариант при съдебното минало на Ловешкия – няколко присъди за престъпления от общ характер. По силата на споразумението, което бе одобрено от районния съдия Кристина Панкова, освен че ще изкара 3 месеца „на топло“, той ще бъде лишен от шофьорска книжка за 6 месеца и ще плати глоба от 150 лв. Присъдата вече е в сила.

След последните изменения на Закона за движение по пътищата, с които бяха завишени наказанията за шофьори, които карат пияни, нарушителите с богата криминална биография все по-често ще влизат в затвора, коментираха юристи. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *