Причини да не можете да достигнете до оргазъм

Оргазмът е най-търсеният и разтърсващ краен продукт на секса. Всичко останало в любовната игра с някого или със себе си е прекрасно и вълнуващо, но ако няма оргазъм, сякаш няма и подобаващ край. Има няколко случая, в които можете да не стигнете до оргазъм. Кои са те?

Сърдечни заболявания

В много редки случаи определени редки сърдечносъдови заболявания могат да попречат на доброто кръвообращение в гениталиите. Това възпрепятства изпълването с достатъчно кръв и кислород на тъканите в областта на малкия таз, което пречи на достигането до оргазъм.

Недостатъчна стимулация на клитора

Повечето жени достигат до оргазъм именно чрез стимулация на клитора. Само около 30% успяват да получат разтърсващ край чрез вагинално проникване. Така че, ако не достигате до оргазъм, това може да означава, че сте в кофти мъжка компания. Вероятно ще се наложи да го насочите с няколко напътствия, за да разбере какво, колко, и как трябва да направи.

Твърде много клиторна стимулация

В клитора има почти десет хиляди нервни окончания. Това го прави едно от най-чувствителните места в женския организъм.
Не при всички жени, но при немалка част прекалено силната клиторна стимулация води до обратния ефект. Нервните окончания биват раздразнени твърде много, което ги кара да изпитват повече дискомфорт, отколкото приятно усещане.
Ако имате такъв проблем, поговорете с партньора си. Вероятно ще трябва да преосмисли своите собствени техники, за да ви задоволи.

В много редки случаи се наблюдава свръхчувствителност на клитора, което затруднява по-силното му стимулиране. Понякога допирът предизвиква болка. Затова може да се наложи докосването му през мек памучен плат, което би могло да се превърне в секси игра, но все пак да помогне.

Имате безпокойство и тревожност

Ако се борите със стреса, депресията или тревожността, това може да се окаже проблем, защото лекарствата за тези състояния имат страничния ефект да потискат сексуалната функция. Понякога не само достигането до оргазъм може да се окаже затруднено, но и желанието за секс да изчезне.

Хормонален дисбаланс
Много жени употребяват противозачатъчни таблетки. Тези хормони влияят на либидото като често го понижават. Те могат както да нормализират хормоналния баланс при някои жени, така и да го нарушат при други. Хормонален дисбаланс може да се получи и в края на 30-те и началото на 40-те години от живота на жената. В този период тялото се подготвя плавно да навлезе в менопауза. При някои жени тя настъпва по-рано, при други около 50-ата годишнина или дори по-късно. И при двата случая хормоналните промени вече са в ход. Хормонален дисбаланс може да се предизвика и при заболявания на щитовидната жлеза, които са изключително често срещани в наши дни.

Всички тези фактори могат да повлияят на способността ви за достигане до оргазъм.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *