ДЕБАТ ПО АКТУАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ В ОбС! Л. Карамитов: „Синята зона“ в Сандански няма да спре „мутренското паркиране“ на бабаитите

Не трябва в Сандански да се прибягва до въвеждането на „синя зона“ за паркиране в централната част, за да се разреши по този начин проблемът с т.нар. „мутренско паркиране“ на бабаитите, това е въпрос, с който трябва да се справят органите на реда, обяви лидерът на АБВ в общината Людмил Карамитов.

Повод за острия му коментар е предложението на общинския съветник Живко Иванов в Сандански, подобно на повечето големи градове в областта, да се въведе „синя зона“, за да се нормализира паркирането в централната част на града.

Карамитов не отхвърля напълно основанията за  въвеждането на такава зона на определени места, но е скептичен, че това ще озапти „мутрите“, които щели да си плащат и пак да оставят колите където си искат. Според него по-важно е другите хора къде ще паркират, след като са ограничени от „синята зона“ и са принудени да плащат.

„Смятам, че преди да се въведе такъв регламент, трябва да се подсигурят обществени паркинги, защото на хората трябва да им се даде избор, а не директно да им се наложи едно правило без алтернатива. Би било добре Комисията по транспорт при Общинския съвет да инициира решаването на проблема, смятам, че е нормално да има и обществено допитване и дебат. Иначе въвеждаме „синя зона”, поставяме „наша” фирма да събира парите и цялостният проблем с паркирането се задълбочава”, смята Карамитов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *