Финал на дело към свързана с Братя Галеви фирма! Булдозерист осъди фалиралата „Виа Апия“ – Кюстендил за 7000 лв., ще чака на опашка след кредиторите, завлечени с милиони

Работник осъди на най-мощната преди време фирма за пътно строителство и поддържане в Кюстендилско „Вия Апия” за 7 277.09 лв., сумата е акумулирана от  неизплатени  заплати за времето от октомври 2009 г. до същия месец 2010 г.

Панталей Йорданов, който бил нает като булдозерист в дружеството, вече е получил и изпълнителен лист за парите.

Почти всички бивши колеги съдят фирмата и спечелиха, но няма откъде да вземат парите си, каза Йорданов и допълни, че всички засегнати сега трябвало да се наредят на опашка след банките и другите големите кредитори.

Освен дължимите заплати бившият вече работник на дружеството има да взема и лихви, както и 863.36 лв. за неспазване на изискването за връчване на едномесечно предизвестие,  плюс 148.57 лв. обезщетение за неизползван платен годишен отпуск и  други 580.45 лв. за забавяне на неизплатените трудови възнаграждения за времето от 11октомври 2010 г. до 03 август 2015 г.

Както вестник „Струма” вече писа, в края на миналата година Окръжен съд,  председателстван от съдия Красимир Бамбов, обяви в несъстоятелност фалиралата пътностроителна фирма „Виа Апия”, свързвана във времето с дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов,  и назначи и постоянен синдик Албена Ванчева.

Производството стартира по искане на две банки, към които дружеството има солидни задължения. От приетата по делото експертиза става ясно, че от 2012 година финансовото състояние на дружеството се влошило и тогава „Вия Апия – Кюстендил” АД реализирала  загуба от 1 450 208.53 лв. През следващите 2013 и 2014 година  състоянието на дружеството останало трайно недобро и то вече не било в състояние със собствен капитал и имущество да покрива задълженията си.

Справка в Търговски регистър сочи, че „Виа Апия” вече няма действащ съвет на директорите, представители и начин на представителство, тъй като и трите обстоятелства са заличени от партидата на дружеството. Само към единия кредитор задълженията на фалиралата фирма възлизат на 7 809 530 евро, които изобщо не са обслужвани, поради което съдът наложи и обща възбрана на цялото имущество. След краха на “Виа Апия“, в която препитание бяха намерили повече от 150 души, не е останало почти нищо за продан.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *